Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.06.2017 10:32:59
Deli članek:

Nekdanji hrvaški reprezentant pretresel nogometni svet: Borim se za življenje

Grega Wernig

Rak se mu je vrnil že tretjič. Potrebuje izvorne oziroma matične celice, vendar nihče iz družine ne more biti darovalec. Z boleznijo se bori v zadnjih dveh letih, spet je na kemoterapiji.

Nikola Pokrivač je osupnil nogometni svet. Pretresel. Nekdanji igralec Varteksa, Dinama, Monaca, Salzburga, Interja iz Zaprešića, Rijeke in Slaven Belupa igra najpomembnejšo tekmo življenja.

Kot je znano, je avgusta 2015 zbolel za rakom limfatičnega sistema (Hodgkinov limfom), a so številne kemoterapije na srečo dosegle namen, nakar je v dresu Slaven Belupa skušal znova zaigrati profesionalni nogomet. Zgodba se ni razpletla na želeni način, Nikoli Pokrivaču se je lani avgusta bolezen vrnila. Vnovič je moral na kempterapije, opravil je tudi avtologno transplatacijo matičnih celic, ko jih je daroval sam sebi.

Januarja letos se je še enkrat vrnil v Koprivnico, ampak maja je izvedel zastrašujočo vest – bolezen se je še enkrat vrnila. "Nekaj me je mučilo, nisem se počutil dobro in odšel sem k zdravniku. Ko sem izvedel diagnozo, se mi je porušil svet. Za bolezen sem izvedel naključno, saj sem le nekaj dni pred tem opravil zdravniški pregled v Maccabiju, ki ni pokazal ničesar. Moj prvi odziv je bil: ‘Kaj je zdaj to?’ Praktično nikoli nisem bil poškodovan, zdaj pa se moram boriti za življenje."

Življenjska drama nekdanjega hrvaškega reprezentanta (15 nastopov), ki je v dresu Dinama leta 2017 v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov igral proti Domžalam, se tako nadaljuje. Spet obiskuje kemoterapije in spet bo potreboval transplatacijo, in sicer trasplatacijo matičnih celic primernega darovalca. V krogu družine ga niso našli, zdaj se iskanje nadaljuje, ker je to edini način, da bi lahko premagal zahrbtno bolezen in potem mirno živel naprej s svojo soprogo Katarino in hčerko Niko, ki je stara dve leti in pol