Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.06.2017 16:01:26
Deli članek:

Po hudi napaki prejel zadetek, poklical taksi in odvihral iz stadiona (video)

Nogomet prinaša nenavadne zgodbe, za tako nenavadno, kakršno je na tekmi brazilske druge lige spisal vratar Figueirenseja Fabio, pa brez dvoma še niste slišali.

Na stadionu Orlando Scarpelli v Florianopolisu sta se v 4. krogu brazilske druge lige srečala Figueirense in Boa Esporte. Na prvi pogled nič posebnega, če ne bi dogodek v slačilnici po koncu prvega polčasa to oceno postavil povsem na glavo.

Osemintridesetletni vratar domačega moštva Fabio je sploh prvič zaigral za Figueirense in si privoščil hudo napako, po kateri so gostje povedli. Pozneje so dosegli še zadetek iz enajstmetrovke in 0:2 na polovici tekme za domačine ni obetal nič dobrega.

Fabio si je zelo očital, v slačilnici je šel celo tako daleč, da se je preoblekel, poklical taksi in brez besed odvihral iz stadiona. Vsi so bili osupli, takšne stvari se v profesionalnem športu pač ne dogajajo.

Po koncu tekme, ki se je končala z 0:2 je pred zvedavo javnost stopil trener domače ekipe Carlos Arini in skušal pojasniti, kar se je zgodilo. Pa mu ni šlo prav dobro od rok. "Takšne napake, kot jo je storil Fabio, se v nogometu dogajajo. Ne vem, zakaj ga je tako potrla. Morda pa ima psihične težave, ne vem. Ničesar ni rekel, le odšel je. Kar zadeva mene, on ni več član te ekipe. Sicer pa prevzemam krivdo za vse skupaj, saj sem ga jaz pripeljal v klub. Z njim sem delal že leta 2008 in kot se ga spomnim, je veljal za karakternega igralca."

Uprava Figueirenseja je Fabiu tudi uradno izročila odpoved. Zdaj je prost igralec.