Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.05.2017 15:28:10
Deli članek:

Ganljiva zgodba, ob kateri lahko Francescu Tottiju snamete klobuk

Profimedia

Sporočila v spomin na igralsko kariero Francesca Tottija še kar prihajajo v javnost, v času razcveta družbenih omrežij je to pač povsem normalno.

Rimski legendi se je priklonil tudi nekdanji romunski nogometaš Adrian Mutu in ob tem razkril neverjetno in ganljivo zgodbo, ki ga je tistega poletja, v času svoje uspešne kariere na italijanskem škornju, zbližala s Tottijem.

Profimedia


Objavljamo prevod zapisa, ki ga je Mutu objavil na svojem Instagramu:


Eden mojih idolov se poslavlja od nogometa. Eden najboljših "desetk" na svetu, ki je močno vplival na mene, ne le zaradi svoje kakovosti ali zaradi sloga igranja, ampak tudi zaradi neverjetnih zadetkov.
Francesco, v veliko čast mi je bilo igrati proti tebi, te opazovati in občudovati tvoje nogometne vrline.
O tebi kot igralcu nihče nikoli ni izrekel karkoli slabega, prepričan sem, da enako velja tudi za tvojo osebnost.
Vsem želim povedati zgodbo, ki jo bo stalno nosil s seboj.
Ali se spominjate poletja, v katerem sem bil blizu odhoda v Romo?
Nekega dna me je Francesco poklical in mi dejal: 'Adri, odrekel sem bom milijonu evrov na leto, da bo lahko klub izpeljal tvoj prestop iz Fiorentine. Tako bova lahko skupaj tvorila napadalni dvojec. Ali bi prišel?'
Če sem povsem odkrit, tega nisem mogel zavrniti. Kako bi lahko, če pa me je na takšen način nagovoril Totti? 


Na koncu se je vendarle razpletlo drugače - Mutu se je vendarle odločil ostati v Firencah. Takratni trener Fiorentine Cesare Prandelli je namreč klubu postavil pogoj, da bo zapustil svoj položaj, če bo prodal romunskega napadalca. No, Mutu je zaradi geste še danes hvaležen "največjemu gladiatorju", ko je poimenoval Tottija.