Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.05.2017 19:52:08
Deli članek:

Celticu škotski hat-trick

Reuters

Za Celticom iz Glasgowa je sijajna sezona.

Varovanci severnoirskega stratega Brendana Rodgersa so osvojili škotsko državno prvenstvo, šestič zaporedoma, škotski ligaški pokal in za popolni trojček lovorik še škotski nogometni pokal. Tretjo lovoriko v sezoni so si zagotovili z današnjo zmago z 2:1 proti Aberdeenu.

Odločilni zadetek je v sodnikovem podaljšku prispeval avstralski Hrvat Tom Rogic. Pot do hat-tricka ni bila lahka. Aberdeen je povedel že v deveti minuti, ko je bil za vodstvo 1:0 natančen Jonny Hayes. Celtic je izenačil že čez dve minuti, ko je bil uspešen Stuart Armstrong.

Celtic je še 37. v svoji zgodovini osvojil škotski nogometni pokal. Hoops so prvo škotsko moštvo s popolnim nizom neporaženosti na domačih tleh. Trener Rogers pa se je v svoji prvi sezoni na klopi Celtica pridružil trenerskima velikanoma ekipe iz Glasgowa Jocku Steinu in Martinu O'Neillu s tremi osvojenimi lovorikami v isti sezoni. Rogers je pred lansko sezono prevzel zasedbo, že aprila pa je podaljšal sodelovanje s klubom vse do konca sezone leta 2021.

Zeleno-beli iz Glasgowa so državno prvenstvo osvojili, ne da bi izgubili tekme. To je bila njihova že 48. lovorika državnega prvaka, škotski ligaški pokal pa so osvojili še šestnajstič.