Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.05.2017 15:45:27
Deli članek:

Finale lige prvakov Nemcu Brychu

Sodniški odbor Evropske nogometne zveze (Uefa) je danes za finale lige prvakov med Realom iz Madrida in torinskim Juventusom, ki bo 3. junija v Cardiffu, delegiral nemškega sodnika Felixa Brycha. Pred tremi leti je 41-letni sodnik iz Münchna sodil finale evropske lige med Sevillo in Benfico v Torinu.

V letošnji sezoni je Brych sodil na petih tekmah lige prvakov, v osmini finala pa je že delil pravico na tekmi Juventusa, ko je ta igral v gosteh s Portom. Stara dama je na tej tekmi slavila z 2:0. Brych je sicer svojo prvo uradno mednarodno tekmo sodil leta 2008, ko sta se v šestnajstini finala takratnega pokala Uefa pomerila atenski Panathinaikos in Rangers iz Glasgowa. Tekma se je končala z izidom 1:1, že v naslednji sezoni pa je že sodil v ligi prvakov. Njegova prva tekma je bila med Liverpoolom in PSV Eindhovnom, s 3:1 je takrat slavil Liverpool.

Njegova pomočnika v Cardiffu bosta rojaka Mark Borsch in Stefan Lupp, četrti sodnik pa bo Srb Milorad Mažić. Za dodatna pomočnika je sodniški odbor Uefe imenoval Nemca Bastiana Dankerta in Marca Fritza, v vlogi nadomestnega pomočnika sodnika pa bo še en Nemec Rafael Foltyn.

Žensko tekmo lige prvakov med Lyonom in Paris Saint-Germainom, ki bo prav tako v Cardiffu, bo 1. junija sodila Nemka Bibiana Steinhaus.