Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.05.2017 10:03:33
Deli članek:

Znano je ime najhitrejšega nogometaša premier lige, ki vas bo presenetilo

Reuters

Marcus Rashford in Hector Bellerin slovita po svoji izjemni hitrosti, mnogi so prepričani, da je eden izmed njiju tudi najhitrejši nogometaš angleške premier lige.

Vedno pedantni Angleži so se seveda odločili, da bodo raziskali, kdo je najhitrejši posameznik njihovega eltinega prvenstva. In rezultati, ki so jih objavili, so bili kar nekoliko presenetljivi.

Arsenalov bočni branilec Bellerin se sploh ni uvrstil med peterico najhitrejših. Kljub temu, da Španca ni med najhitrejšimi, pa to ne pomeni, da je prvo mesto zasedel napadalec Manchester Uniteda.

Ne, 19-letni Rashford se je uvrstil na drugo mesto, njegova najvišja hitrost pa znaša 35,21 km/h. Na tretjem mestu je krilni napadalec West Broma in škotski reprezentant Matthew Phillips, čigar najvišja izmerjena hitrost je znašala 35,2 km/h, na četrtem mestu pa sta s 35,19 km/h avstralski reprezentant Brad Smith (Bournemouth) in ameriški reprezentant Lynden Gooch (Sunderland).

Reuters
Kdo je najhitrejši? Prestižni naslov si je pritekel Shane Long. Tridesetletni irski reprezentant in član Southamptona je med sprintom razvil zavidljivih 35,31 kilometrov na uro in potolkel ostro konkurenco. Nikakor pa ne gre zanemariti, da je najstarejši med omenjenimi.