Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.04.2017 10:45:22
Deli članek:

Resno? On ni igral el clasica? Isco odgovoril Zidanu s sanjskim preigravanjem v slogu ... Zidana (video)

Bil je daleč najboljši posameznik visoke zmage Reala v La Coruni, potem ko nekaj dni prej proti Barceloni ni dobil ... niti minute.

Ne samo da ga Zinedine Zidane v nedeljo ni uvrstil v začetno enajsterico na kultnem el clasicu, francoski strateg Isca tudi pozneje sploh ni poslal na igrišče. Pomislite, niti minute, pa čeprav je bil na predhodnih tekmah tako zelo vroč.

Saj veste, Real je tekmo na koncu izgubil, Isco pa je priložnost za igranje dobil tri dni pozneje v La Coruni. Imel je marsikaj za povedati in je povedal tako glasno, da bolj ne bi mogel. Zidanu, a tudi navijačem, medijem, ki so njegov nastop na el clasicu zahtevali.

Bil je najboljši posameznik na igrišču. Daleč najboljši. Na poti do veličastne zmage 6:2 je v odsotnosti Cristiana Ronalda in Garetha Bala zadel, podajal, vodil moštvo in Zidanu ves čas pošiljal zelo jasna, zelo glasna sporočila.

Tudi eno prav posebej simbolično. Pri zadetku Reala za 3:1 je Isco izpeljal akcijo, ki bo odmevala še dolgo. Prodrl je, preigraval, bil celo pod prekrškom in napol na tleh, a vseeno naredil še sanjski obrat v slogu, ki je bil najbolj značilen ravno za Zidana. Vse to, preden je poskrbel za ključno podajo pred zadetkom.

Španski mediji pravijo, da prav ta akcija o Zidanovi zablodi pove največ, o Iscovi formi prav tako, da o simboliki ne govorimo. In kdo ve, kaj bi bilo, če bi bilo. Hkrati pa se verjetno vsi strinjamo, kaj je z Iscom treba narediti na naslednjih tekmah.

Sijajno preigravanje si seveda lahko pogledate v spodnjem posnetku.