tone vogrinec Odkrito.si

Hčeri Toneta Vogrinca zapustili Slovenijo

Eurofighter Typhoon italijanska vojska Svet24.si

Nov evropski lovec na obzorju

Brigette Macron, Emmanuel Macron, Donald Trump, Melania Trump Svet24.si

VIDEO: Melania še enkrat več zavrnila Donaldovo ...

vremenska sprememba, nevihta Svet24.si

Pred prazniki še vsaj en vremenski obrat

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

Tadeja Pavlič, Matic Rodica Njena.si

To je moški, ki ga ljubi Tadeja Pavlič

tomaz natasa Njena.si

Je ta tekmovalec res krivec za slabe rezultate ...

STA
STA
0 21.04.2017 16:19:15

Fifa Kostaričanu dosmrtno prepovedala delo v nogometu

reuters
Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je Kostaričanu Eduardu Liju zaradi podkupovanj in korupcije dosmrtno prepovedala delo v nogometu. Li je bil vpleten v obsežno preiskave in aretacije, ki so jih opravili v Švici konec maja pred slabima dvema letoma.

Omenjene preiskave in aretacije so nato z nadaljnjimi odkritji do temeljev pretresle Fifo, s prepovedmi delovanja v nogometu sta bila kaznovana tudi nekdanji predsednik Fife Sepp Blatter in nekdanji predsednik Evropske nogometne Michael Platini.

Švicarska policija je 27. maja 2015 v Zürichu aretirala sedem predstavnikov nogometnih organizacij zaradi suma korupcije, podkupovanja, izsiljevanja in pranja denarja v vrednosti več kot 100 milijonov dolarjev. Dva dneva pred napovedanimi volitvami predsednika Fife sta bila aretirana tudi podpredsednika te organizacije Jeffrey Webb in Eugenio Figueredo.

Med priprtimi so bili poleg Webba s Kajmanskih otokov, ki je vodil Zvezo Severne in Srednje Amerike ter Karibov (Concacaf), ter Urugvajca Eugenia Figuereda, še član izvršnega odbora Fife Eduardo Li, uradnik Fife za razvoj Julio Rocha, ataše predsednika Concacafa Costas Takkas, nekdanji podpredsednik Fife Jack Warner iz Trinidada in Tobaga ter do aprila 2015 predsednik brazilske zveze Jose Maria Marin. Slednji je tudi član organizacijskega odbora nogometnega olimpijskega turnirja.

Značke: nogomet, fifa, kazen

Članki iz rubrike