Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.04.2017 08:12:48
Deli članek:

Kakšna statistika bivšega trenerja Olimpije! Se lahko na beograjskem derbiju zgodi, kar se še nikdar ni?

www.alesfevzer.com

Danes se bosta v srbskem prvenstvu vnovič pomerila Crvena zvezda in Partizan.

Državno prvenstvo Srbije se je prevesilo v zaključno fazo. Rednega dela je konec, klubi so se razdelili v ligi za prvaka in za obstanek. Med najboljšo osmerico sta najvišje uvrščena Crvena zvezda in Partizan, med njima so vsega tri točke razlike. Že danes pa bi lahko bila celo izenačena! Če bo Partizan namreč dobil večni derbi, ki se bo začel ob 17.30, bo bitka za naslov srbskega prvaka šele zares dobila na zanimivosti.

Ob tem je skorajda osupljiva statistika trenerja Partizana Marka Nikolića, zaradi katere so črno-beli pred vnovičnim snidenjem s starim rivalom še nekoliko bolj optimistični. Nekdanji prvi mož ljubljanske Olimpije namreč na večnem derbiju ni klonil še nikdar! Nikolić je ekipo Partizana proti Zvezdi vodil štirikrat, ob tem je trikrat slavil in enkrat remiziral. No, je pa ob tem vsaj nekaj, kar lahko hrabri "zvezdaše": ti na Marakani s Partizanom niso izgubili že vse od novembra 2011.

Da je Nikolić sicer res pravi strokovnjak za derbije, priča tudi podatek, da niti v Sloveniji ni izgubil na večnem obračunu, saj je z Olimpijo odnesel celo kožo iz Ljudskega vrta, Ljubljančani so se takrat z Mariborom razšli z remijem.