Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.04.2017 12:56:52
Deli članek:

Navijači so mu žvižgali, klub ga je skoraj prodal toda … Soigralec Slovenca pred vsemi skrival strašno tragedijo

Profimedia
Freddy Mombongo-Dues in njegov slovenski soigralec Nicolas Rajšel

Slovenec ima v Belgiji soigralca, ki je pred vsemi skrival strašno osebno tragedijo.

Freddy Mombongo-Dues je pred dnevi postal prvi nogometaš belgijskega Uniona, ki je za slednjega zabil gol proti prvoligašu. Toda še precej bolj se ga je razveselil zaradi tega, ker je bil to zanj gol odrešitve, gol za prekinitev številnih   hudih muk. Izkušeni napadalec iz DR Konga je še nedolgo tega preživljal hudo osebno dramo, za katero pa ni vedel nihče. Niti trener, niti soigralci, med katerimi je tudi v Franciji vzgojeni slovenski napadalec Nicolas Rajšel, njegov prvi partner v napadu. Mombongo-Dues je pred vsemi skrival grozno novico o … smrti osemmesečne hčerke!

"Mislil je, da je to le njegovo breme, s katerim mu drugih ni treba obremenjevati," je zdaj dejal njegov trener Marc Grosjean, ki mu je žal, ker ni vedel, saj bi "se lahko z njim pogovoril in mu pomagal". Toda breme, ki ga je napadalec nosil, je bilo pretežko. Mombongo-Dues je padel v formi, in to tako zelo, da so mu navijači žvižgali, v klubu pa so celo resno razmišljali, da bi ga kar prodali! Vse to, ker je skrival žalostno novico …

"Nihče ni vedel za to, kaj se mu je zgodilo, nihče ni vedel, da se je njegova hčerka rodila z neozdravljivo boleznijo. S tem nas ni želel obremenjevati, toda moral bi nas. Ko smo izvedeli za žalostno vest, smo mu stopili ob bok. In nisem presenečen, da so se prav po tem naši rezultati tako izboljšali. Ta ekipa je pokazala veliko mero solidarnosti," je še dodal Grosjean, oglasil se je tudi 31-letni nogometaš: "Hvala vsem za podporo! V najtežjih trenutkih človek potrebuje podporo in jaz sem jo vsekakor dobil. Nikdar ne bom dosegel zadetka, ki bi lahko nadomestil mojo veliko izgubo, toda življenje gre dalje in na nogometnem igrišču lahko pozabim na tisti dan."