Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.04.2017 17:11:12
Deli članek:

Kontroverznost na Kitajskem: V polju igralo kar 12 igralcev, navijači rešili zaplet

vszi

Kitajski nogomet se želi z velikimi koraki približati evropskemu, toda s takšnimi napakami, si bo le stežka pridobil potreben ugled.

Tokrat so bili na udaru sodniki, ki so na tekmi med Beijing Renhe in Baoding Rongdajem spregledali situacijo, v kateri je za domače moštvo zaigralo kar 12 nogometašev.

Incident ali huda napaka se je zgodila v 89. minuti tekme, ko je Rao Weihui ob zelenici prejemal zdravniško pomoč. V tistem času so zgoraj omenjenega nogometaša zamenjali, Weihui pa se je nekaj trenutkov kasneje po signalu sodnika vrnil na igrišče, tako da so imeli domačini številčno prednost.

Rao očitno ni vedel, kaj se dogaja, niti to, da je bil zamenjan, kar je povzročilo zmedo. Sodniki so vse skupaj spregledali in nadaljevali s tekmo. 

Vse skupaj je trajalo 40 sekund, sodniki pa so na situacijo postali pozorni šele, ko so navijači začeli s tribun kričali "12 mož, igrajo z 12. možmi."

Raa Weihuija so seveda poslali z igrišča, tekma se je končala z 1:0 za domačine, medtem ko so bili gostje povsem iz sebe. Sodniki so po tekmi delovali, kot da se ni zgodilo nič. Glavni delivec pravice je vse skupaj izpustil v poročilu, tudi zveza pa iz vsega skupaj ni delala težav tako sodniku kot domačemu moštvu.