Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.04.2017 12:12:25
Deli članek:

Real zabil nož Atleticu, Barca pa Realu: Tudi Katalonci napovedali plačilo klavzule za 19-letnika in ...

Stvari so se močno zakomplicirale. Potem ko je Real prekršil pakt o nenapadanju mestnega tekmeca, se je umešala Barcelona.

Morda je zdaj jasno, kaj je predsednik Atletica Enrique Cerezo želel povedati, ko je dejal, da stvari še niso odločene in da bo Realu, ko se bo oglasil pri njemu povedal svoje. Prav mogoče je, da je prvi mož rdeče-belih sklenil zavezništvo na drugi strani železne zavese. 

Kot verjetno veste, je Real pred nekaj dnevi praktično napovedal plačilo 24 milijonov evrov odškodninske klavzule za Thea Hernandeza; odličnega 19-letnega branilca, ki kot posojen nogometaš Atletica blesti v vrstah Alavesa. 

Kraljevi klub s tem krši dolgoletni pakt o nenapadanju med madridskima rivaloma, kar je sprožilo žolčne odzive. Posebej pri Cerezu, ki je napovedal, da še ni rekel zadnje besede in da bo on tisti, ki se bo smejal zadnji. 

Glede na to, da ob plačilu klavzule Atletico ne bi mogel storiti ničesar, če bi si igralec želel oditi, ni bilo jasno,kaj ima Cerezo v mislih. Zdaj je precej bolj, kajti v javnost je prišel podatek, da je plačilo klavzule napovedala tudi ... Barcelona. 

Pa ne samo to, Hernandezu je ponudila enako petletno pogodbo kot Real, pri čemer nogometašev zastopnik, Cerezov dober prijatelj, branilca prepričuje, da je ponos Katalonije zanj neprimerno boljša izbira.