Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.04.2017 14:48:49
Deli članek:

Kakšen preobrat: Z eno nogo že na letalu za Ibizo, zdaj reprezentant in prvak

vszi

Kariera Jamieja Vardyja bi se lahko pred leti odvila v povsem drugačno smer.

Trener Leicestra Craig Shakespeare je potrdil, da je bil Jamie Vardy pot do letališča oddaljen od konca kariere v nogometu. 

Spomnimo, da je nekdanji nogometaš Fleetwooda pred sezono 2012/13 iz konferenčne lige prestopil v vrste lanskih prvakov premier lige, a se mu tam ni izšlo vse po željah. 

Hitro je obupal in že načrtoval slovo od nogometa, odpraviti pa se je želel na Ibizo, kjer bi se ves čas zabaval. Tipično Vardyjevsko, bi lahko dejali. A takrat sta vmes stopila trener Nigel Pearson in pomočnik trenerja Shakespeare, ki sta Jamieja prepričala, da ga čakajo velike stvari. Zdaj pa ima svoj napev: "Jamie Vardy's having a party."

"Naša naloga je, da igralce podpiramo. Včasih so v dvomih in Jamie bo prvi, ki bo priznal, da se je znašel v zares slabem položaju," je dejal dežurni gasilec pri Leicestru, ki si je z dobrimi predstavami zagotovil mesto glavnega menedžerja.

Vardy je od leta 2013, ko sta ga oba prepričala, da obešanje kopačk na klin ni najbolj pametna ideja, celo prišel do 16 nastopov za izbrano vrsto Anglije, postal pa je prvak z Leicestrom v eni najbolj norih sezon na Otoku. 

vszi

"Jaz, Pearson in Walsh smo bili ves čas tu njemu v podporo. Vse, kar smo mu dejali, je to, da ima vse potrebno, da nadaljuje svojo športno pot." 

"Dejali smo mu, da ne bo zgolj igral v premier ligi in da ima kvaliteto za to, ampak da bi se lahko prebil tudi na mednarodno sceno. Dejali smo mu, da verjamemo vanj tudi po slabši sezoni in da mu stojimo ob strani."

"K sreči takrat ni odpotoval na Ibizo. Mislim, da se je odločil prav," je še zaključil Shakespeare, ki je v zadnjem času znova dvignil raven lisic, ki so še vedno dejavni v ligi prvakov. V domači ligi seveda naslova ne morejo več ubraniti, v Evropi pa se bodo v četrtfinalu pomerili z Oblakovim Atleticom.