Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.04.2017 17:16:55
Deli članek:

Škandal v Španiji: po Barcini zmagi z 12:0 jok, razpuščena ekipa in celo policijska preiskava (VIDEO)

vszi

Druga ekipa Barcelone pričakovano dominira v tretji španski ligi, toda to ne prinaša vedno hvalospevov. Katalonci so tokrat dobili vse prej kot to.

Njihova zmaga z 12:0 proti najslabši ekipi lige Eldenseju, ki je bila najvišja v tem tekmovanju od leta 1992 naprej, je pustila globoke posledice.

Gostujoče nogometaše so dogodki na igrišču prizadeli tako zelo, da so nekateri jokali že pred iztekom tekme, ki je bila, kot se je izkazalo kasneje, zanje usodna. Uprava leta 1921 ustanovljenega kluba se je namreč po porazu odločila ekipo razpustiti, v kar jih je pripravilo tudi dejstvo, da možnosti za obstanek v ligi več niso imeli. Ob tem so prekinili dogovor s svojimi italijanskimi investitorji.

Po vseh dogodkih se je v Španiji pojavil sum, da je bila tekma celo prirejena, zato je španska policija že sprožila preiskavo. Da je vse ni bilo po pravilih, je opozoril eden od igralcev Eldenseja, ki je nečednih poslov obtožil nekatere svoje soigralce. »Skoraj sem se stepel z nekaterimi soigralci zaradi tega. V to so vključeni štirje, a njihovih imen ne želim razkriti,« je dejal Cheikh Saad, ki bo policiji seveda moral povedati, kdo so ti štirje možje. Sicer se zaporna kazen morda obeta njemu.