Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.04.2017 14:09:33
Deli članek:

Čarobno vzdušje v Sarajevu ob odprtju nove tribune (video)

Facebook

Čarobno vzdušje je marsikaterega navijača prisililo, da je zajokal. Od sreče, od ganjenosti. Potem ko je bil stadion Grbavica v Sarajevu med vojno močno poškodovan, je včeraj dobil novo podobo.

Grbavica nikakor ni najlepši stadion na svetu. Grbavica ni niti najlepši stadion v regiji. Je pa Grbavica danes precej lepši stadion, kot je bil še pred časom.

Grbavica ima novo vzhodno tribuno s 4266 sedeži, skupaj zdaj stadion Željezničarja sprejme natančno 13.449 gledalcev. In prav dobrih 13 tisoč nogometnih romantikov je spremljalo tekmo s Slobodo, ki je bila ravno zaradi otvoritve nove tribune nekaj posebnega.

Med krajšo slovesnostjo pred tekmo je tribuno odprl legendarni Ivica Osim, ki je ob tem povedal: "Ko bi bilo tako že prej... Le skupaj lahko naredimo takšne stvari. Željo živi ... Mi smo klub nostalgikov, živimo od tistega, kar je bilo, zdaj pa nam je uspelo narediti nekaj velikega."

Vzhodno tribuno so zgradili s prispevkom navijačev, država ni pristavila nič. S prodajo desetletnih vstopnic so zbrali več kot pol milijona evrov.

Nogometaši Željezničarja so v prazničnem vzdušju s 4:2 premagali tekmeca iz Tuzle, na lestvici pa še vedno za točko zaostajajo za Zrinjskim.