Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
10.02.2017 09:45:10
Deli članek:

Legendarni Ćiro o svojem pogrebu: Uh, ko bi lahko videl …

Nikola Miljković

Miroslav Blažević je dopolnil 82 let.

Trener vseh trenerjev je včeraj proslavil častitljiv jubilej. Dopolnil je 82 let, čeprav so si podatki o njegovem rojstnem dnevu nekoliko nasprotujoči. Po nekaterih naj bi namreč imel rojstni dan danes. "Zato ker nisem bil rojen v Travniku, temveč v bližnjem Dolcu. In ko so me prinesli v Travnik, se je že začel 10. februar. Toda vsekakor sem se rodil 9. februarja," je pojasnil Ćiro Blažević.

V četrtek je praznoval mirni. "Kako sem? Tako, da se v teh dneh pripravljam oditi na Mirogoj (zagrebško pokopališče op. a.). Da si izberem grobnico. Eno že imam, vendar na periferiji, a bi bil raje nekje v središču. V aleji velikanov," je v pogovoru za Večernji list povedal odlično razpoloženi nekdanji trener Mure in v nadaljevanju priznal, da pogosto razmišlja o svojem pogrebu. "Uh, ko bi lahko videl ta cirkus … Vodil sem pet reprezentanc, vsi predsedniki zvez bi imel govor. Pa potem duhovnik in moja hčerka Katarina pada v nezavest … Pa potem Mamić in za Katarino pada še moja soproga ..." se je smejal Ćiro.

Nato je resno razložil, kako se počuti pri 82 letih: "Ni mi lahko in moram biti objektiven: v mojih letih je lahko vsaka najmanjša bolečina usodna. Ampak težko mi je pri srcu, ko se spomnim, da so vsi moji vrstniki že mrtvi. Eden v Travniku še živi, moj nekdanji soigralec Izet Nalić. Nenehno me kliče in sprašuje, kdaj bom prišel. Pravi mi: 'Pridi, da te vidim, samo še midva sva ostala'."