Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
24.01.2017 12:12:36
Deli članek:

Veliki Ronaldinho našel nov klub

Reuters

Ronaldinho pred vrnitvijo na zelenico.

Nekoč najboljši nogometaš sveta kot vse kaže še ni prišel do konca svoje nogometne poti, v kratkem naj bi oblekel dres devetega različnega kluba v svoji karieri. Vse skupaj se je začelo v Gremiu, potem pa je ta brazilski virtuoz igral še za PSG, Barcelono, Milan, Flamengo, Atletico Mineiro, Querétaro in Fluminense. Zdaj, na jesen kariere, naj bi si nadel še dres Coritibe.

Klub iz mesta Curitiba bo moral pošteno seči v žep, mesečno naj bi v žep pospravil 300 tisoč dolarjev. Klub mu bo plačal tudi hišo in osebno varovanje. Morda v luči današnjih zneskov, ko gredo plače nogometašev v nebo, 300 tisoč ne zveni veliko, toda treba je vedeti, da je Ronaldinho nazadnje igral septembra 2015.

Ronaldinha se je sicer pred kratkim povezovalo z nesrečnim Chapecoensejem, potem tudi z urugvajskim velikanom Nacionalom, pa s kitajsko ligo, ameriških MLS, brez kluba pa je zdaj že poldrugo leto dni. Vseeno številni menijo, da je pri 36 letih v njegovih nogah še vedno dovolj čarobnosti. Vsekakor bi ga bilo lepo znova videti na igrišču, vprašanje pa je, ali še lahko sledi ritmu in naporom profesionalnega nogometa. Navsezadnje nikoli, tudi na vrhuncu kariere, ni bil znan po športnem, zdravem načinu življenja.