Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.01.2017 08:40:22
Deli članek:

Tevez pojasnil, zakaj se je preselil na Kitajsko. Verjeli ali ne, denar ni vplival na njegovo odločitev!

Konec lanskega leta je nogometni trg razburkal Argentinec Carlos Tevez. V valu prestopov k vse bogatejšim kitajskim klubom je letvico postavil zelo visoko, na 38 milijonov evrov letne plače. Zdaj je razkril, da se je za takšen korak odločil zaradi slabše telesne pripravljenosti.

Konec decembra je nogometaš, ki je v najboljših letih igral pri velikih evropskih klubih Manchester Unitedu, Manchester Cityju in Juventusu, v domovini pa za Boco Juniors, prestopil v kitajski klub Shenhua iz Šanghaja. Njegova letna plača bo 38 milijonov evrov, kar ga uvršča na sam vrh nogometnih zaslužkarjev na svetu.

Zdaj je 32-letni napadalec v sporočilu navijačem svoje argentinske ekipe zaupal, da vzrok za selitev ni bil samo bajno visok znesek - gre za približno 20-kratnik njegove zadnje plače v domovini. Zaradi strahu pred usihanjem moči in nepopolno telesno pripravljenostjo ni več želel igrati za ta klub, je dejal Tevez.

"Moram biti stoodstotno pripravljen. Tudi če bi bil pripravljen le 99-odstotno, to za klub ne bi bilo dovolj," je v prvem uradnem odzivu, odkar nogometni svet ve za selitev, sporočil Argentinec in dodal: "To se je zgodilo meni. Vedno sem zagovarjal to, da ne smeš ostati pri svojem klubu, če nisi povsem nared." Dejal je še, da bo navijače Boce pogrešal, a da gre življenje pač naprej.