Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.01.2017 12:52:45
Deli članek:

Umirajoči deček dosegel gol meseca (video)

vszi

Seveda se spomnite Bradleya Loweryja, dečka, ki ima neozdravljivega raka, ko je pred tekmo med Sunderlandom in Chelseajem dosegel gol iz enajstmetrovke. Zdaj si uradno skupaj s Henrikom Mhitarjanom deli prvo mesto za gol meseca decembra v premier ligi.

Petletni Bradley je ganil cel svet, ko se je pomeril z vratarjem Asmirjem Begovićem iz oči v oči in dosegel gol, katerega so navijači, skupaj z izjemnim zadetkom Mhitarjana, izbrali za gol meseca. Bradleyjeva mama je bila ganjena, ko je včeraj izvedela, da je bil zadetek njenega sina izbran za gol meseca. "Brad se je ravno zbudil in izvedel, da je dosegel gol meseca. Presrečen je," je zapisala na družbenem omrežju.

Sunderland je Bradleyja povabil na tekmo s Chelseajem, da je petletnemu dečku izpolnil veliko, morda zadnjo željo. Bradleyju so zdravniki pripisali le še dva meseca življenja, potem ko so leta 2013 pri njemu diagnosticirali neuroblastom, rakovo obolenje živčevja.

Po akciji Sunderlanda je Bradley dobil več kot 200.000 božičnih voščilnic v hišni nabiralnik. Za zdravljenje v ZDA pa so zbrali več kot 700.000 evrov, toda rak je že v zadnjem stadiju, tako da lahko zdravljenje le še lajša bolečine malemu junaku.