Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.12.2016 16:24:00
Deli članek:

Kaj je Aleksander Čeferin sporočil Realu, Barceloni, Bayernu …

Nikola Miljković

Prvih 100 dni Slovenca na čelu Uefe.

V četrtek je minilo natanko 100 dni, od kar je Aleksander Čeferin zasedel položaj prvega moža evropskega nogometa. "V tem času me je neprijetno presenetilo spoznanje, da so razlike med klubi še večje, kot sem si mislil. In ker so finančne razlike tako velike, so posledično tudi kakovostne, kar je resen problem, s katerim se bomo morali temeljito ukvarjati," pravi predsednik Uefe.

Ampak veliki, najbolj bogati, vendarle hočejo še več. Elita si navsezadnje prizadeva za drugačen format lige prvakov. Za bolj zaprto tekmovanje. "Opravil sem številne sestanke s predsedniki vseh največjih klubov v Evropi in moram priznati, da me je njihov odziv prijetno presenetil. Vsi po vrsti so bili ekstremno pozitivni. Jasno sem jim povedal, da za nas neka zaprta liga ne pride v poštev, in kolikor sem razumel, so to sprejeli," razkriva Aleksander Čeferin.

In še enkrat o regionalni oziroma tako imenovani balkanski ligi: ligi, ki dviga toliko prahu: "Uefa nima nikakršnega projekta regionalne lige. O tem za zdaj nismo niti razmišljali, seveda pa se nikoli ne ve, kaj lahko prinese prihodnost, kaj vse bi se lahko zgodilo. Vendar to še ne pomeni, da bo to liga držav nekdanje Jugoslavije. Lahko je kakršnokoli meddržavno tekmovanje, vendar še enkrat poudarjam, da v tem trenutku takšne lige ni v načrtu."