Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
18.12.2016 10:20:07
Deli članek:

"Nezmotljivi" Guardiola priznal svojo veliko napako

Reuters

Pep Guardiola je še v času, ko je vodil Barcelono, storil veliko napako.

V angleški premier ligi bo danes na sporedu derbi 17. kroga, v katerem se bosta pomerila Manchester City in Arsenal. To pa tudi pomeni, da si bosta nasproti stala stara znanca, ki sta (ne)uspešno sodelovala pri Barceloni.

Trener Cityja Pep Guardiola je čilenskega nogometaša Alexisa Sancheza k Barceloni pripeljal iz vrst Udineseja, kljub solidnim predstavam pa Sanchez španskega stratega v eni sezoni sodelovanja ni ravno navdušil. Guardiola si je nato po sezoni 2011/12 vzel premor, nato prevzel vodenje Bayerna, Sanchez pa se je po sezoni 2013/14 preselil k Arsenalu, v tem trenutku pa velja za enega najbolj vročih napadalcev. Guardiola je prepričan, zakaj je temu tako.

"Pri Barceloni je igral zelo dobro, toda če igraš ob boku Lionela Messija, je zelo težko. Mislim, da zdaj igra na zanj idealnem položaju. Konica napada mu je pisana na kožo. Pri Barceloni sem storil napako, ker je igral na položaju krilnega napadalca. Tam je dober, ampak bližje golu je izjemen," se je pred obračunom med Cityjem in Arsenalom s pepelom posul Guardiola.