Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.12.2016 19:07:52
Deli članek:

Pri prostem strelu je sodelovalo kar sedem nogometašev (video)

vszi

Na Poljskem so bile odigrane povratne tekme četrtfinala tamkajšnjega pokala.

Enega izmed parov sta tvorila prvoligaš Pogon Szczecin in tretjelitaška ekipa Puszcza Niepolomice, v katerem si je napredovanje priigrala favorizirani Pogon.

Ta se je v polfinale uvrstil z dvema zmagama, najprej je v gosteh slavil z 2:1, na svojem igrišču pa je samo potrdil, da je boljši tekmec, in je na povratni tekmi zmagal z 2:0. Toda na tem srečanju je velik pečat pustil tudi nižjeligaš, oziroma njegovi nogometaši.

V zadnjem času večkrat vidimo, kako v različnih klubih na treningih kar nekaj časa posvetijo posebnemu izvajanju prostih strelov. Pri tem sodeluje kar nekaj igralcev, ki skušajo s svojim početjem zmesti nasprotnika.

No, natanko to so poskušali tudi igralci Puszcze, ki so imeli v drugem delu prvega polčasa (pri zaostanku z 0:1) na voljo prosti strel. Dogajalo se je približno 25 metrov od domačega gola, pri izvedbi prostega strela je sodelovalo - verjeli ali ne -, kar sedem nogometašev gostujoče zasedbe, ki so objeti skovali 'peklenski' načrt. Na tem mestu lahko omenimo, da so za dogovor so potrebovali 50 sekund.

Domači vratar in fantje, ki so bili zadolženi za to, da se postavijo živi zid, so nejeverno spremljali, kaj pripravljajo nasprotniki. Na nekaterih obrazih je bilo mogoče zaslediti manjšo zaskrbljenost in zmedenost, ker je bilo vse skupaj precej nenavadno.

Na koncu sta za žogo ostala samo dva člana Puszcze in držala roko v zrak, s čimer sta soigralcem (kar peterica se je domačinom pridružila v živem zidu) nakazala, za katero uigrano akcijo gre.

Vsi na stadionu so komaj čakali, da se akcija začne, saj je bila priprava nanjo preprosto spektakularna. Pa se je zgodilo, in po dveh sekundah je bilo vsega konec ... Načrt se je sesul kot hišica iz kart, na obrazu gostujočega trenerja pa je blo videti veliko jezo, zelo dobro se je zavedal, da je bil čas, ki so ga temu posvetili na treningu, neumno zapravljen.