Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
02.12.2016 09:47:08
Deli članek:

Šokantno razodetje: Vsega je bila kriva prekleta videoigrica

Letalo z brazilskimi nogometaši ni naredilo načrtovanega postanka, med katerim bi dotočili gorivo. Razlog za zamudo pa nadvse neverjeten.

Znano je, da je do nesreče letala, ki je prevažalo ekipo brazilskega prvoligaša, prišlo zaradi pomanjkanja goriva. Pilot je med poletom sicer načrtoval še en postanek na meji med Brazilijo in Bolivijo, a je bilo letališče v Cobiji že zaprto. Zaradi tega je letel naravnost proti Medellinu, saj je ocenil, da bo dovolj goriva, a je bilo tamkajšnje letališče za nekaj kilometrov predaleč oziroma je moral predolgo časa čakati na zeleno luč za pristanek.

Če ne bi poleteli z zamudo, bi se vse skupaj po vsej verjetnosti končalo brez tragične nesreče, zdaj pa je znan tudi razlog, zakaj je do zamude sploh prišlo. Eden od igralcev je na letalu izgubil videoigrico, zaradi česar so se v iskanje podali skoraj vsi člani posadke. To je zdaj razkril eden od igralcev Chapecoenseja, ki je zaradi poškodbe ostal doma.

Demerson Costa je bil s svojimi soigralci v stiku prek mobilne aplikacije. Kot je dejal, so se v zadnjem sporočilu posmehovali soigralcu, zaradi katerega je prišlo do zamude leta. Slednji je namreč mrzlično iskal videoigrico in bil tarča posmeha, ker je zaradi njega zamujal polet. "Nekaj trenutkov za tem sporočilom sem vsem zaželel srečno pot, a sporočilo večini ni bilo dostavljeno," je med drugim skrušeno dejal član Chapecoenseja.