Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
01.12.2016 22:07:57
Deli članek:

Legenda Arsenala, ki je danes pijanec ter brezdomec

vszi

Nekdanja zvezda Arsenala in dolgoletni član angleške reprezentance je danes brezdomec in pijanec.

V osemdesetih je bil Kenny Sansom standarden član angleške izbrane vrste, v dresu londonskega Arsenala pa je ta sijajni branilec zbral prek 300 nastopov samo v angleškem prvenstvu. Kasneje je med drugim igral še za Newcastle, QPR, Everton, Crystal Palace in Coventry City, na večni lestvici nastopov angleške reprezentance pa je trenutno na dvanajstem mestu. Za kakšnega nogometaša je šlo, morda še najbolj zgovorno povedo imena tistih enajstih nogometašev, ki se na omenjeni lestvici nahajajo pred njim: David Beckham, Bobby Moore, Steven Gerrard, Bobby Charlton, Bryan Robson, Frank Lampard, Michael Owen, Wayne Rooney in Peter Shilton. Velikan pri velikanu in prav to je bil svoj čas tudi on – velikan. Danes je, kot pravi sam, lupina od človeka in zguba.

Danes je Sansom star 58 let in je brezdomec, pijanec ter hazarder. Ne nujno v tem vrstnem redu oziroma vsakega po malo. "Postal sem lupina od človeka," je priznal v pogovoru za The Sun. Trenutno živi na ulici in spi po parkih. V žepu ima mobilni telefon na kartico in nekaj drobiža, še tisto nekaj denarja, ki vsake toliko konča v njegovih rokah, pa požene za vino. Pridejo dnevi, ko spije tudi po šest, sedem litrov cenenega vina. In to so tisti dobri dnevi.

Pravi, da je bil že šestkrat na zdravljenju, toda neuspešno, vedno znova rešitev, tolažbo išče na dnu kozarca. "Popijem kolikor si lahko privoščim, enostavno sem zguba. Arsenal mi je že velikokrat poskušal pomagati, toda sam sebi sem najhujši sovražnik. Ne želim nehati, obožujem alkohol," je iskren eden najboljših bočnih branilcev, ki je kdajkoli dal Otok.

Kenny Sansom, še eno ime na dolgi listi angleških nogometašev, ki so se precej bolje znašli na zelenici, kot pa zunaj nje.