Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.11.2016 15:18:03
Deli članek:

Veliki zvezdnik v solzah: Mene so določili za komentiranje tekme, a sva s kolegom ...

Reuters

Svet je pretresla še ena šokantna zgodba v zvezi s tragično nesrečo brazilskega Chapecoenseja.

In sicer jo je v včerajšnjem jutranjem programu brazilske različice televizije FOX razkril nekdanji brazilski reprezentant, zvezdnik Fiorentine, Napolija in mnogih domačih klubov Edmundo. Nekoč izjemni nogometaš, ki je bil znan po zelo priljubljenem vzdevku Žival, kot strokovni komentator dela ravno za to televizijsko postajo, kot gost jutranjega programa pa ni spregovoril le o nesreči, o umrlih nogometaših in o umrlih kolegih, temveč je v neustavljivih solzah razkril tudi grozljivo osebno vpletenost.

Med žrtvami je bil tudi manj izpostavljen, a vseeno zelo znan nekdanji brazilski nogometaš Mario Sergio, ki prav tako dela za FOX kot strokovni komentator. V tej vlogi bi moral nastopiti na tekmi v Medelinu, a šele po tem, ko se je tako dogovoril z za to potovanje najprej določenim kolegom. Da, uganili ste …

»Nadrejeni so predvideli mene, moral bi iti jaz. Ni pomembno, zakaj, ni pomembno kako, toda z Mariem sva se dogovorila, da sem ostal doma in da je šel tokrat on. Pogosto se strinjam z vsemi, ki pravijo, da je nogomet najboljša metafora življenja, in zdaj sem to še enkrat spoznal na najbolj krut način. Nikoli ne veš, katera odločitev ti bo kaj prinesla, kam vodi kakšna poteza in kakšne so posledice dejanj,« je poudaril povsem strt ljubljenec množic.