Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
30.11.2016 12:51:03
Deli članek:

Preživel do bolnišnice, opravil poslednji klic in osupnil z zadnjimi besedami (foto)

Še včeraj je bil junak uvrstitve Chapecoenseja v finale južnoameriškega pokala na seznamu peščice preživelih v letalski nesreči, a kmalu po prihodu v bolnišnico je preminil.

Danilo se bo v zgodovino kluba vpisal kot junak, ki je klubu prinesel veliko uvrstitev v finale južnoameriškega pokala na tekmi s San Lorenzom. Nato pa... Nato je sledila tragična nesreča, v kateri je življenje izgubila večina njegovih soigralcev. Danilo je bil še včeraj med tistimi, ki so bili pri življenju, a je na koncu tudi on podlegel prehudim poškodbam.

Umrl je v operacijski dvorani, toda še prej je opravil svoj poslednji klic. Poklical je svojo soprogo in ji povedal, da jo neizmerno ljubi. Vedel je, da je mogoče nikoli več ne bo videl. In ko je kasneje res začutil, da se iztekajo njegove zadnje sekunde življenja, je z zadnjimi atomi moči zamomljal: 'Odhajam, moji prijatelji potrebujejo vratarja.'

Po njegovi smrti je zaokrožila fotografija, ob kateri je spolzela marsikatera solza. Na njej sta namreč Danilo in njegov sinček, oblečena v enako vratarsko opremo.