Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.11.2016 08:50:46
Deli članek:

Maradona: Žal so fantje izbrali napačno letalo

Tragična letalska nesreča brazilskega Chapecoenseja, v kateri je življenje izgubila večina članov moštva, še vedno odmeva v športnem svetu.

"Brazilski nogomet žaluje. Gre za tragično izgubo, iskreno sožalje vsem družinskim članom. Fantje, počivajte v miru," je sporočil legenda brazilskega nogometa Pele.

Predsednik Fife je dejal, da ga je tragični dogodek močno prizadel. "To je za nogomet zelo žalosten dan. Z mislimi smo pri svojcih, družinah in prijateljih. Fifa izraža sožalje klubu in navijačem Chapecoenseja, celotni nogometni družini in novinarjem v Braziliji," je zapisal Gianni Infantino.


Tudi Diego Maradona je zapisal, da je žalostna usoda doletela igralce, ki so začenjali vzpon proti vrhu: "Žal so fantje, ki so prav zdaj začenjali postajati pomembni v nogometu, izbrali napačno letalo."

Reuters
Njegove besede se morda nanašajo tudi na to, da je po ugotovitvah preiskovalcev natančno to letalo bolivijske družbe LAMIA, ki je strmoglavilo blizu Medellina, pred tedni prepeljalo argentinsko reprezentanco na čelu s prvim zvezdnikom Lionelom Messijem na tekmo v Brazilijo. Letalo British Aerospace 146 je bilo izdelano leta 1999, bolivijska družba ga je uporabljala od leta 2013.