oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
8 23.11.2016 14:17:02

Groza v Kataloniji: Bo Neymar moral za dve leti v zapor? Koliko časa ne bo smel igrati?

Reuters
Tožilstvo je udarilo z vso močjo in predstavilo šokantno obtožnico.

Špansko tožilstvo je danes javnosti in obtoženim predstavilo obtožnico in zahtevane kazni v primeru spornega prestopa brazilskega zvezdnika Neymarja iz Santosa v Barcelono. Zahteve so celo hujše, kot je pričakoval kdorkoli, tožilstvo pa je prepričano v svoj uspeh. 

Zaradi goljufij zahtevajo pet in tri leta zapora za nekdanjega predsednika Barcelone Sandra Rosella in sedanjega prvega moža Josepa Mario Bartomeua. Tri leta hočejo videti za rešetkami Neymarjevega očeta in zastopnika, od katalonskega kluba pa hočejo skoraj 200 milijonov evrov kazni. 

Obtožena je še kopica funkcionarjev, nekdanji predsednik Santosa in podjetja, povezana z glavnimi akterji. Najbolj zanimive pa so seveda obtožbe na račun Neymarja, velikega zvezdnika Barcelone in brazilske reprezentance. 

Tožilstvo ga želi na vsak način poslati za dve leti v zapor in mu za ves čas take ali drugačne obsodbe prepovedati igranje nogometa. Prepoved delovanja v tem športu želi izreži tudi ostalim, obtožbe pa so skrajno resne, kar so tožilci zelo jasno poudarili. 

Naj spomnimo, da španski zakon za doslej nekaznovane predvideva, da jim manj kot 24 mesecev prisojene zaporne kazni ni treba preživeti za rešetkami. Tako kot Lionel Messi, ki je zaradi davčne utaje dobil 23 mesecev.

Dodatna težava za Neymarja pa je seveda v tem, da tudi v primeru take obsodbe Brazilca tožilstvo zahteva prepoved igranja nogometa. A je prepričano, da se mu s tem sploh ne bo treba ukvarjati in da bo nogometaša, ki je iz Brazilije prišel v skrajno sumljivih okoliščinah, poslalo v zapor   

Značke: neymar, barcelona

Članki iz rubrike