Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.11.2016 12:35:38
Deli članek:

Nolito se je odrekel mami: Pojdi k vragu, če želiš beračiti, pa berači (foto)

Napadalec Manchester Cityja Nolito sijajno zasluži. Okoli 110 tisoč evrov na teden, toda …

To se niti malo ne odraža na kakovosti življenja njegove mame v rodni Španiji. Medtem ko on ne ve, kako bi potrošil ves denar, ki ga ima na voljo, se ona komajda preživlja in zdaj ji je prekipelo. Odločila se je, da se izpove novinarjem, zato je stopila pred njih.

Nezdrav in težaven odnos Nolita in njegove mame je vrhunec doživel lani. Padle so težke besede, ki jih je 46-letna gospa razkrila javnosti in navedla vse, kar je izrekel njen sin. "Rekel mi je: 'Pojdi k vragu. Če želiš krasti, kradi. Če želiš beračiti pred trgovino, pa berači,'" je povedala Rocio Agudo Duran. Nolito ji je zatem prenehal plačevati najemnino, zato zdaj živi v pogojih, nedostojnih za človeško bitje.

Rocio je Nolita vzgajala v zelo težkih razmerah. Rodila ga je pri nepolnih 17 letih, starši pa so jo zaradi tega za kazen vrgli iz hiše. Ukvarjala se je s prostitucijo, preprodajala drogo in zaradi tega pristala v zaporu. Življenje na ulici je bilo zanjo kot pekel, zato sta malega Nolita k sebi vzela njegova dedek in babica, ki ju ima Nolito zelo rad in ju izjemno spoštuje. "Dedek mi je bil kot oče. On je zame skrbel in bil tudi tisti, ki me je seznanil z nogometom," je že večkrat poudaril napadalec Manchester Cityja.

Zaradi javnega nastopa Nolitove mame se je javila njena mama, torej Nolitova babica. "Nolito je ponižen in skromen fant oziroma človek, ki zna biti pravi prijatelj. Poslal ji je denar v Španijo, ampak ona zdaj od njega zahteva še več," trdi Dolores.