Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.11.2016 14:51:58
Deli članek:

Ob Verbiču v Dinamu tudi napadalec Bayerna?

Reuters

Zagrebški Dinamo je po osamosvojitvi Hrvaške prevzel primat v tamkajšnjem nogometnem prvenstvu. Do te sezone je osvojil osemnajst naslovov prvaka, na vrhu je zadnjih enajst let.

Toda v tej sezoni se zdi, da bo njegovo delo pri poskusu ubranitve prvega mesta vendarle najtežje v zadnjem obdobju. Po štirinajstih krogih zaostanek Zagrebčanov za vodilnimi Rečani znaša kar šest točk, pri tem pa je treba poudariti, da varovanci trenerja Matjaža Keka sploh še niso okusili grenkobe poraza.

Ker bi v Dinamu radi nadaljevali tradicijo serijskega osvajanja državnih naslovov, že zdaj gledajo proti zimskemu prestopnemu roku, v katerem želijo okrepiti igralski kader.

Reuters
Poročali smo že o tem, da je prvi na njihovem seznamu želja Benjamin Verbič. Za slovenskega reprezentančnega vezista, ki uspešno igra v dresu danskega prvaka FC Københavna, so pripravljeni odšteti dva miliijona evrov. Res je, da Danci za predčasno prekinitev pogodbe zahtevajo dvakrat več, a v Zagrebu so prepričani, da bo vendarle prišlo do dogovora.

Modri želijo najti okrepitev še za nekaj drugih pozicij, predvsem so se osredotočili na krilno mesto in levi bočni položaj. Če Arijan Ademi po dopinškem škandalu še ne bo dobil zelene luči za igranje, bo treba najti zadnjega moža zvezne vrste.

Obstaja pa kar precejšnja verjetnost, da bo na stadionu Maksimir svoje domovanje (začasno) našel tudi dozdajšnji napadalec Bayerna. In sicer gre za 21-letnega ameriškega reprezentanta (šest nastopov, en gol) Juliana Greena, ki naj bi ga Münchenčani posodili Zagrebčanom.

Green je v Bayernu vse od leta 2009, v sezoni 2014/15 je bil posojen Hamburgu, za katerega je zbral pet bundesligaških nastopov. V tekoči sezoni je za Bayern igral na dveh pokalnih tekmah in vknjižil en zadetek.