Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
19.10.2016 11:27:10
Deli članek:

Mevlja o srečanju z Oblakom ligi prvakov: Da, veliko šal je padlo na ta račun

Nikola Miljković

Šele drugič v 25-letni zgodovini lige prvakov se bo zgodilo, da si bosta nasproti stala Slovenca. Po Janu Oblaku in Branku Iliću bosta to še enkrat Jan Oblak in član Rostova Miha Mevlja.

Obračun odličnega vratarja Jana Oblaka in standardnega člana ruskega Rostova Mihe Mevlja (oba sta na prejšnjih dveh tekmah odigrala vseh 90 minut) je veliko zanimanja požel tudi v Španiji, kjer so se razpisali o slovenskem dvoboju. 

V prvi vrsti jih je zanimalo, kako se bo Rostov zoperstavil tako dobremu čuvaju mreže, kot je Mevljev reprezentančni kolega. "(smeh). Jana zelo dobro poznam. Igrava skupaj v članski reprezentanci in igrala sva tudi v reprezentanci do 21 let. Govorimo o enem od najboljših vratarjev na svetu. Je zelo konstanten vratar, v reprezentanci pa je imel dve izjemni obrambi. Je res dober fant in pravi profesionalec, ki je vedno pripravljen, da opravlja svoje delo. Težko mu bo zabiti, toda videli bomo. Imamo svoja orožja in igralce, ki imajo dovolj kakovosti, da ga zabijejo," je o tekmi povedal Mevlja in se dotaknil tudi ostalih Slovencev v ligi prvakov: "Zame bo nekaj posebnega, da se bova z Janom srečala na tekmi. Mislim, da je v letošnji sezoni kar pet ali šest Slovencev. To je zelo pomembno za našo državo. Pravi ponos je igrati v ligi prvakov in za našo reprezentanco je pomembno, da imamo veliko nogometašev, ki igrajo na najvišji ravni." 

Je Mevlja pred tekmo kaj govoril tudi z Oblakom? "Da, veliko šal je padlo na ta račun. Vprašal me je, kakšna je temperatura v Rostovu in kakšno je igrišče."