Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.10.2016 20:03:19
Deli članek:

Mandarić razkril, kateri priznani strokovnjak je zavrnil njegovo povabilo

Nikola Miljković

Milan Mandarić je spregovoril tako o regionalni ligi kot tudi o morebitni selitvi v srbski nogomet in razkril, kateri priznani strokovnjak je zavrnil njegovo povabilo v Olimpijo.

V Srbiji se že nekaj časa glasno pogovarjajo o tako imenovani regionalni ligi, ki bo obudila spomin na tekmovanje v nekdanji ligi skupne Jugoslavije. Za mnenje o tej ideji, ki buri duhove, so povprašali tudi Milana Mandarića, predsednika Olimpije, ki se je odzval klicu Kurirja.

"Moje mnenje je deljeno, saj mi je jasno, s kolikšnimi tegobami bi se srečali na poti do realizacije ideje. Toda z druge strani bi bilo v primeru uresničitve ideje za vse nas, ki delamo v nogometu, sijajno se meriti eden z drugim. Takšna liga bi zagotovo dvignila kvaliteto igre, od česar bi imeli ogromno koristi tudi navijači," je za Kurir povedal Milan Mandarić in nadaljeval: "Kakšne tegobe sem imel v mislih? Na tiste, ko bi Zvezda morala igrati z Dinamom v Zagrebu in obratno, ko bi bila tekma v Beogradu. No, vseeno sem prepričan, da smo vsi razumni ljudje in znamo oceniti, kaj potrebujemo za napredek tako s športnega kot tudi finančnega vidika."

Izkušeni prvi mož zmajev se pričakovano ni mogel izogniti niti vprašanju, kdaj ga lahko pričakujejo v srbskem nogometu. "Mislil sem, da mi tega vprašanja ne boste zastavili. Enostaven razlog obstaja, zakaj je težko odgovoriti. Trenutno vodim Olimpijo iz Ljubljane, osredotočen sem na njene rezultate. Za zdaj gre ta projekt v pravo smer, kot vsi predhodni," je še dodal 78-letnik.

Za konec pa je razkril še nekaj zelo zanimivega. "Dobro poznam Slavoljuba Muslina. Z njim sva se pogovarjala o njegovem prihodu v Olimpijo, toda potem je dobil ponudbo nogometne zveze Srbije da postane članski selektor, zato se mi je zahvalil," je odkril Mandarić, ki je glede na datum, kdaj je Muslin postal selektor Srbije, izkušenega stratega vabil po aferi z Markom Nikolićem