Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
17.10.2016 14:05:43
Deli članek:

Kampla in soigralce potopil nogometaš, ki je bil še nedolgo nazaj begunec

V Nemčiji je te dni precej pozornosti pritegnil mladi nogometaš Werderja Ousman Manneh, ki je bil še nedolgo nazaj begunec.

Nogomet piše takšne in drugačen zgodbe, ena bolj zanimivih pa zagotovo prihaja iz Nemčije. Danes 19-letni član Werderja iz Bremna je v Nemčijo prišel pred dvema letoma. Pri sedemnajstih letih je zapustil družino in se iz Gambije odpravil v Evropo.

Ker je imel status begunca, so bile njegove pravice v Nemčiji omejene, v begunskem centru pa je začel igrati nogomet. To sicer zanj ni bilo nič novega, saj ga je že vrsto let igral v domovini, njegov razkošen talent pa so prepoznali šele v Nemčiji.

Najprej je bil član mladinske ekipe Werderja, nato je podpisal pogodbo z rezervno ekipo, leta 2015 pa je dočakal tudi prvi nastop za člansko ekipo. Toda s tem se ni zadovoljil in na treningih še naprej trdno garal, kar se mu je tudi poplačalo. Konec tedna je namreč dosegel svoj prvi zadetek za člansko ekipo, prav po zaslugi njegovega zadetka pa so nogometaši Werderja z 2:1 premagali Bayer Kevina Kampla.

"Ne morem verjeti. Ali je to res ali sanjam? To je najlepši trenutek v mojem življenju," uvodoma navdušenja ni mogel skriti Manneh in nadaljeval: "Težko je opisati vse te občutke. Zelo sem ponosen, da sem postal prvi Gambijec, ki je v bundesligi zbral vsaj štiri nastope, in prvi, ki je dosegel zadetek."