Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
02.10.2016 19:27:38
Deli članek:

Klasičen Balotelli: Izjemen gol in trapast rdeč karton (video)

Reuters

V nedeljo popoldne je še enkrat več na površje udarila vsa talentiranost in vsa norost fanta po imenu Mario Balotelli.

Kot da bi ušel iz zgodbe z naslovom Doktor Jekyll in gospod Hyde, ali pa, še bolje, Super Mario in Nori Mario. V zaključku tekme Nica - Lorient (2:1) je v vsega nekaj minutah na površje udarila vsa genialnost, pa tudi nepredvidljivost, da ne uporabimo kakšne močnejše besede, tega italijanskega napadalca. Najprej je v 86. minuti zabil zmagoviti zadetek, potem je pri proslavljanju slekel dres in prejel rumeni karton, v sodnikovem podaljšku pa je »naslonil« čelo na nasprotnikovega igralca in videl rdeče. Evrogol in dva rumena kartona v vsega nekaj minutah, klasičen Balotelli, bi lahko zapisali.

Zlobni fant nogometa sicer znova blesti. Tokrat tudi ali predvsem tam, kjer mora. Na igrišču. Fant, ki je bil pogosto sam sebi največji sovražnik, je na treh tekmah francoskega prvenstva zabil pet golov. Lani je v dresu Milana na 20 prvenstvenih tekmah oziroma v 825 minutah zabil – enega. Statistika seveda ne pove celotne zgodbe, a za napadalca, ki živi od golov, je bil to dovolj zgovoren podatek, kako nizko je padel. Še pred nekaj leti pa se je le nebo zdelo meja.

Po seriji tragikomičnih izpadov in slabih odločitev se je zdelo, da je neka kariera končana, še preden se je sploh dobro začela. S svetlobno hitrostjo se je bližal oznaki bivši, vse večkrat je bil Nori Mario kot pa Super Mario. Talent sicer nikoli ni bil sporen, vse drugo pa ...

Poleti ga skoraj nihče ni želel, trener Liverpoola Jürgen Klopp je dejal hvala, ampak ne hvala, snubcev pa se tokrat, po vseh teh burnih letih, ko je bil novica dneva pogosto zaradi povsem napačnih razlogov, ni ravno trlo. Pa čeprav je pri šestindvajsetih v najboljših letih, pa čeprav je bil na voljo praktično zastonj, brez odškodnine. Ena redkih, ki sta bila pripravljena tvegati, sta bila Nica in njen trener Lucien Favre. Pet pred dvanajsto, tik pred zaključkom prestopnega roka, ga je pripeljala v svoje vrste. Danes se zdi, da so zadeli jackpot, navkljub črnim minutam kot so bile nedeljske, ko je v dobrih petih minutah dobil dva rumena kartona.

Klub z Azurne obale, kjer je nekoč igral Marko Elsner in kjer sta prve korake naredila njegova sinova Rok in Luka, je po osmih krogih še neporažen. Čeprav realno na dolgi rok ne more dirkati z bogatejšimi PSG-jem, Monacom, Marseillom, pa Nica danes vseeno sanja o naslovu, prvem po daljnem letu 1959. Kako bo jutri pa ... Živi bili, pa videli, kot prepeva neki srbski pevec šlagerjev.