Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.09.2016 13:05:58
Deli članek:

Nekdanji reprezentant želi pri 24 letih nogomet zamenjati za ...

Reuters

Sheffield Wednesday je bil v devetdesetih letih prejšnjega stoletja osem sezon zapored del angleške premier lige, leta 2000 pa je iz nje izpadel.

Odtlej bolj ali manj uspešno krmari med drugo in tretjo angleško ligo. To je njegova peta zaporedna sezona v drugoligaškem tekmovanju, v katerem po osmih krogih drži 14. mesto med 24 klubi.

V zadnjih štirih letih je njegov član tudi Jeremy Helan, francoski nogometaš, ki lahko igra na mestu levega bočnega branilca ali vezista.

Helan je pri šestnajstih iz Rennesa prišel v Manchester City, kjer so ga označili za novega Patricea Evraja. Vendar pa si v Cityju nikoli ni izboril mesta v članski zasedbi.

Sinjemodri so ga posojali drugim klubom, leta 2012 pa je pristal pri Sheffield Wednesdayu. Vmes je bil tudi član francoske izbrane vrste do 19. leta starosti.

Za sove je odigral 145 tekem in zabil štiri gole, letos je bil med februarjem in aprilom posojen Wolverhamptonu, a se je nato vrnil v Sheffield. Prejšnji teden pa je s svojo odločitvijo presenetil odgovorne v klubu.

Čeprav je star šele 24 let, naj bi se odločil, da bo prenehal z igranjem nogometa.

Z Otoka prihajajo informacije, da ima nogometa preprosto dovolj in da se želi preseliti v Savdsko Arabijo. Helan velja za zelo zadržanega, v zadnjem času pa vedno več časa preživi v mošeji v Sheffieldu.

Pogodba s Sheffieldom mu poteče po tej sezoni, v klubu pa se trudijo, da bi se z njim dogovorili o nadaljevanju sodelovanja, toda fant naj bi se vendarle bolj nagibal k temu, da bi se v popolnosti posvetil religiji. Za zdaj pa o tem še ni želel govoriti z mediji.