Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.09.2016 15:49:56
Deli članek:

Mourinho ima ogledanega novega vezista

Reuters

V taboru Manchester Uniteda nimajo razloga za zadovoljstvo, kako bi ga tudi imeli, ko pa so za njimi kar trije zaporedni porazi.

Če so bili navijači ob prihodu trenerja Joseja Mourinha skoraj že evforični, se je navdušenje že zdavnaj poleglo. Ni jih malo, ki si želijo, da bi Portugalec čim prej zapustil stadion Old Trafford.

Na drugi strani pa Mourinho razmišlja o tem, kako krivuljo uspehov obrniti navzgor.

Z Otoka prihajajo informacije, ki nikakor ne zvenijo kot presenečenje, Unitedov strateg naj bi imel v mislih igralca, s katerim bi še dodatno okrepil svojo zasedbo.

Mourinho se za okrepitvijo ozira na francoskem nogometnem trgu. Natančneje, našel ga je kar pri tamkajšnjem prvaku PSG-ju. Govora pa je o igralcu sredine igrišča Lucasu Mouri.

Štiriindvajsetletni Brazilec je v PSG prišel pred tremi leti in pol iz São Paula, brazilski klub je v zameno za njegov podpis prejel kar približno 40 milijonov evrov odškodnine. Za PSG pa se je odločil, čeprav se je zanj zanimalo kar nekaj klubov, med katerimi je bil tudi madridski Real. Tega je v tistem času seveda vodil prav Mourinho.

V tekoči sezoni je vezist na šestih tekmah zabil že štiri gole, skupno pa je na 176 srečanjih v PSG-jevem dresu zadel tridesetkrat in ob tem dodal še 37 asistenc.

Zdaj se je oglasil še Brazilčev zastopnik, ki je zatrdil, da obstaja možnost, da bi se Lucas Moura utegnil preseliti v Anglijo. "Kdo je Lucasa Mouro klical v Real? Florentino Perez ni bil tisti, ki si ga je želel, temveč je bil to Mourinho. Slednji je navdušen nad njim. Celo toliko, da ga zdaj želi imeti pri Manchester Unitedu," je dejal igralčev zastopnik Ribeiro.