Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.09.2016 18:45:14
Deli članek:

Nekoč član Manchester Uniteda in reprezentant, zdaj duhovnik (video)

vszi

Življenje piše zanimive, včasih tudi čudne, skoraj neverjetne zgodbe. Ena takih je naslednja, v kateri ima glavno vlogo nekdanji nogometaš Manchester Uniteda.

Gre za Philipa Mulryna, ki je že pri štirinajstih postal član rdečih vragov. Severnoirski vezist je veljal za zelo nadarjenega, vendar pa v klubu z Old Trafforda ni nikoli dobil prave priložnosti za dokazovanje. V njegovem dresu je odigral samo eno tekmo.

Zato se je odločil srečo poiskati drugje. Naredil je precej solidno kariero, v kateri je bil član Norwicha, Cardiffa, Leyton Orienta, leta 2008 pa se je pri tridesetih odločil nogometne čevlje postaviti v kot, takrat je 'brcal' v manj znanem klubu King's Lynn.

vszi

Mulryne ima v svoji nogometni osebni izkaznici med drugim vpisanih tudi 27 nastopov za reprezentanco Severne Irske, za katero je zabil tri gole. Prvega je dosegel že v debiju, ko je zadel za zmago s 3:0 proti Belgiji. Toda po koncu kariere se je odločil za povsem drugačno življenje.

vszi

Njegova velika želja je bila, da bi postal duhovnik, zato je svoje življenje posvetil veri v boga. Po večletnem izobraževanju se mu je v teh dneh želja tudi izpolnila ...