Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.09.2016 11:00:42
Deli članek:

Trener Celtica našel razlog za (visok) poraz na Camp Nouu

Nikola Miljković

V skupini C lige prvakov je bil včeraj na sporedu samo dvoboj Barcelone in Celtica, ki so ga z visoko razliko dobili domačini. Manchester City in Borussia Mönchengladbach bosta igrala danes, potem ko je bil obračun zaradi vremenskih nevšečnosti za en dan preložen.

Nogometaši Celtica so lep del priprav na novo sezono opravili v Sloveniji, kjer so se v prijateljski tekmi pomerili s Celjem (2:2), Olimpijo (2:1) in Mariborom (0:0). Sinoči pa so zeleno-beli odigrali svojo prvo tekmo v skupinskem delu lige prvakov.

Na stadionu Camp Nou so visoko izgubili z Barcelono, ki je v mrežo škotskega prvaka poslala kar sedem žog - trikrat je zadel Lionel Messi, dvakrat Luis Suarez, po enkrat pa Neymar in rezervist Andres Iniesta


Dvajset minut po Messijevem golu za 1:0 so imeli gostje izjemno priložnost za izenačenje, a je Moussa Dembele zapravil enajstmetrovko. Vratar Marc-Andre ter Stegen je prebral njegovo namero in strel ubranil. V nadaljevanju se je Barcelona dobesedno poigrala s škotskim prvakom in po domačem porazu z Alavesom prišla do izdatne zmage.

Zanimiva pa je bila izjava, ki jo je po tako visokem porazu po koncu dvoboja podal trener Celtica Brendan Rodgers, v njej pa je dejal, da je bil odločilen trenutek zapravljena enajstmetrovka: "Pohvalil bi vratarja, a to je bil trenutek, ki bi moral iti v naš prid. Če bi žoga zadela mrežo, bi nam to dalo veliko energije. Po zadnjem porazu pa bi tudi navijači postali nervozni, zato mislim, da se je takrat tekma prelomila."