Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
13.09.2016 10:14:28
Deli članek:

Kaj vse se je zgodilo od takrat, ko je za Romo debitiral Totti (video)

vszi

Malo je takšnih nogometnih legend, kot je Francesco Totti.

Legendarni italijanski nogometaš Francesco Totti bo konec tega meseca praznoval že svoj 40 rojstni dan, dres Rome pa nosi že 25. zaporedno sezono. Nazadnje je poskrbel za zmago svoje ekipe na tekmi serie A proti Sampdorii. V igro je vstopil v drugem polčasu in pri zaostanku z 1:2, nato pa bil najbolj zaslužen za preobrat. Med strelce se je vpisal že v svoji 23. zaporedni sezoni med italijansko elito, debitiral pa je daljnega 28. marca 1993. In kaj se je od takrat spremenilo?

Totti je bil ob debiju star 16 let, takrat pa nekateri današnji nogometni zvezdniki sploh še niso bili rojeni. Med njimi so Raheem Sterling, Harry Kane in Paulo Dybala. United je denimo začel pohod na prvega od trinajstih naslovov angleškega prvaka v naslednjih letih, svet ni poznal niti priljubljenega spletnega brskalnika Google ali pa spletne "tržnice" ebayja, v Južni Afriki pa je še zmeraj veljal aparthaid.

Ob njegovem debiju je bil eden najbolj znanih dirkačev formule ena Ayrton Senna še zmeraj živ, nihče še ni poznal glasbeno senzacijo Justina Biberja, saj ta sploh še ni bil rojen, in če ostanemo v svetu glasbe, je takrat eden najbolj priljubljenih pevcev in član zasedbe Nirvana Kurt Cobain še zmeraj navduševal na odrih ...