Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.09.2016 08:33:44
Deli članek:

Kakšen debi Maria Balotellija: Prišel in pokoril Azurno obalo! (video)

Profimedia

Mario Balotelli je bil osrednja figura obračuna med Nico in Marseillom.

Kako presenetljiv pogled na vrh lestvice francoskega prvenstva. No, da vodi Monaco, ni tako nenavadno, vendarle gre za kvalitetno zasedbo, precej bolj pa preseneča, da ima enako število točk (10) tudi Nica in da je na tretjem mestu s točko manj Metz. Prav Nica je poskrbela za enega lepših presenečenj tekem četrtega kroga, potem ko je dobila lokalni derbi in s 3:2 premagala Marseille. Tekma, ki je bila odigrana pred 31.194 gledalci, je bila sicer še toliko bolj zanimiva, ker je v francoskem nogometu debitiral Mario Balotelli. In kakšen debi je to bil.

Problematični zvezdnik iz Italije, ki je nekoč veljal za enega največjih talentov, a je šla kasneje njegova kariera strmo navzdol, je obračun začel v udarni enajsterici svojega novega kluba in bil ključni mož pri zmagi slednjega s 3:2. Že v sedmi minuti je uspešno izvedel enajstmetrovko, nato pa po dveh zadetkih Marseilla v 78. minuti zabil še gol za izenačenje na 2:2. Nica si je sladko zmago priigrala v 87. minuti, ko je v polno meril še Wylan Cyprien.

Šestindvajsetletni Balotelli je torej francosko pustolovščino začel na najboljši možen način, o tem, v kako hudi krizi je bil, pa ne nazadnje priča dejstvo, da je bil njegov uvodni gol na debiju v dresu Nice prvi ligaški po skorajda natanko letu dni!