Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
07.09.2016 11:31:19
Deli članek:

Piquejev načrt, kako prevzeti vajeti Barcelone

Številni nekdanji nogometaši Barcelone so se po končani igralski karieri v tem klubu izkazali tudi v drugačnih vlogah, takšen načrt pa ima tudi Gerard Pique.

Pred dnevi je legendarni nogometaš Barcelone Xavi, ki danes brani barve katarskega Al Sadda, spregovoril za španski radio in razkril, kakšne načrte ima njegov nekdanji soigralec Gerard Pique z Barcelono.

Katalonec si želi prevzeti vajeti kluba, pomembnejše funkcije v klubu pa bi razdelil med nekdanje soigralce. "Piquejeva ideja za prihodnost je, da bi bil on predsednik, Puyol športni direktor, jaz trener, Busquets pa pomočnik trenerja," je "peklenski" načrt razkril Xavi.

Da vse skupaj ni iz trte izvito, potrjuje tudi dejstvo, da imajo Piquejevi predniki že izkušnje v vodstveni strukturi Barcelone. Njegov dedek Amador Bernabeu je bil namreč nekoč podpredsednik katalonskega velikana, poleg tega so se v klubu po končani igralski karieri izkazali že številni nekdanji nogometaši, med katerimi sta verjetno najbolj znana nekdanji in zdajšnji trener Pep Guardiola in Luis Enrique ...