Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.08.2016 11:21:42
Deli članek:

V Juventusu se še dandanes smejijo

Reuters

Andrea Pirlo razkriva, kako so se pri Juventusu smejali na vsa usta, ko so pred leti Manchester Unitedu "ukradli" Paula Pogbaja.

Pisalo se je leto 2012, ko je takrat 18-letni Paul Pogba zapustil Old Trafford in se za drobiž oziroma praktično zastonj preselil na italijanski škorenj. Sir Alex Ferguson milo rečeno ni maral njegovega agenta Mino Raiola, talentiranemu Francozu so bile minute skopo odmerjene in vskočila je stara dama ter za nekaj sto tisočakov Pogbaja pripeljala v svoje vrste. Vse ostalo je zgodovina bi lahko zapisali.

"Že na prvem treningu smo se nogometaši Juventusa smejali. Smejali, saj nismo mogli verjeti, da je igralec tovrstnih sposobnosti in tovrstne nesporne kvalitete lahko zapustil klub kot je Man United praktično brez odškodnine. Mislim, da se v Juventusu še dandanes smejijo," se je v pogovoru za Daily Mail spominjal nekdanji član stare dame Andrea Pirlo.

"Za vedno mi bo v spominu ostal tisti prvi trening. Že takrat, navkljub njegovi mladosti, nam je bilo jasno, da gre za prav posebnega igralca. Spomnim se, da mi je po tistem, uvodnem treningu Gigi Buffon v nejeveri in z nasmeškom na obrazu dejal: Mar so ga res pustili zastonj?"

Štiri leta kasneje so Rdeči vragi za vrnitev izgubljenega sina odšteli 105 milijonov evrov. Pirlo pravi, da se Juventus bržkone ni lahkega srca ločil od Pogbaja, a na mizo je prišla ponudba, ki se jo pač ne zavrača. "Praktično zastonj so podpisali igralca njegove kvalitete, bil je ključen mož pri osvajanju lovorik v zadnjih štirih sezonah, zdaj pa so zanj dobili več kot sto milijonov. Ne glede na zorni kot, Juventus je napravil sijajen posel," dodaja Pirlo, ki verjame, da bi lahko Francoz v kratkem postal eden najboljših, če ne kar najboljši igralec na svetu.

Kraja in potem še posel stoletja? Blizu, definitivno blizu, po mnenju Pirla pa bi bil navkljub absurdni odškodnini tudi Man Unitedu lahko zmagovalec poletnega prestopnega roka. "Ko v enem prestopnem roku v katerokoli moštvo pripelješ Pogbaja in Zlatana, je to moštvo vsekakor sposobno prav posebnih stvari."