Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
21.07.2016 09:24:12
Deli članek:

Rekord vseh rekordov: Navijači Uniteda že proslavljajo odmevno okrepitev

Čeprav še ni čisto nič uradnega, pa dvomov o prestopu Paula Pogbaja iz Juventusa k Unitedu naj ne bi bilo več.

O tem poročajo številni otoški mediji, poleg njih pa je potrditev, da je resnično prišlo do dogovora o prestopu Paula Pogbaja iz Juventusa k Manchester Unitedu, dobil tudi ugledni francoski dnevnik L'Equipe.

Pogovori med zastopniki Pogbaja, Juventusom in Manchester Unitedom naj bi trajali že nekaj časa. Torinski velikan je nazadnje odbil ponudbo v višini 110 milijonov evrov, rdeči vragi pa so naposled le ponudili zahtevano odškodnino. Ta je znašala 120 milijonov evrov, dvajset odstotkov odškodnine pa bo kapnilo na račun njegovega agenta Mina Raiole.

Precej denarja bodo morali pri Unitedu odšteti tudi na račun plače za mladega zvezdnika francoske reprezentance. Do zdaj je pri Juventusu zaslužil okoli 72 tisoč evrov na teden, pri Unitedu pa naj bi v naslednjih petih letih zaslužil več kot trikrat toliko oziroma okoli 220 tisoč evrov tedensko.

Pogba je tako postal najdražji nogometaš v zgodovini nogometa. Do zdaj si je ta laskavi naslov lastil Garetha Bale, ki je pred leti iz Tottehama za 100 milijonov evrov prestopil k madridskemu Realu. Za kakšen znesek gre, veliko pove tudi podatek, da je Juventus za novozgrajeni stadion odštel 155 milijonov evrov, odškodnina za Pogbaja pa znaša 35 milijonov manj ...