Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.07.2016 08:52:21
Deli članek:

Zmaji nocoj na Slovaškem: Zmožni smo priti do želenega cilja

SPS/NKOlimpija.si

Nogometaše Olimpije nocoj čaka povratna tekma drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov.

Nocoj bo na sporedu druga tekma med Trenčinom in Olimpijo, Slovaki bodo poskušali nadgraditi zmago s prve tekme (4:3) in napredovati v tretji krog kvalifikacij za ligo prvakov. Kljub porazu v Ljubljani so se zmaji na pod odpravili optimistično razpoloženi, prepričani so namreč, da lahko presenetijo slovaškega prvaka, ga premagajo z dvema zadetkoma razlike in si zagotovijo še najmanj štiri evropske tekme v tej sezoni.

"Zaostanek s prve tekme ni previsok, da se ga ne bi dalo izničiti na obračunu v Žilini. Zavedamo se, po kaj smo prišli na Slovaško. Pripravljamo se na vse možne taktične različice in ukane, ki bi nam jih lahko priredil njihov trener Martin Ševela. Videli smo na prvi tekmi v Ljubljani, od kod pretijo največje nevarnosti. Predvsem pa moramo bistveno izboljšati fazo obrambe, ki je v prvem polčasu na Stožicah močno šepala," je s Slovaške – tekma bo v Žilini, saj v Trenčinu stadionu ni dovolj dober za evropske preizkušnje – sporočil Miha Zajc.

SPS

"Tudi Trenčin je precej ranljiv v obrambi. Z malce več sreče bi jim lahko zabili še četrti zadetek. Odigrati moramo potrpežljivo in taktično brezhibno tekmo, če se želimo na koncu veseliti velikega uspeha. Po vsem, kar smo doživeli na prvem dvoboju na naši zelenici, bi bil preboj v naslednji krog kvalifikacij resnično izjemen dosežek. Verjamem v soigralce, v ekipo in strokovno vodstvo, da smo zmožni s skupnimi močmi priti do želenega cilja," je prepričan 22-letni Zajc, ki je dodal: "Tisti, ki bomo stopili na zelenico v Žilini, moramo dati več od maksimuma. Le tako se lahko nadejamo pozitivnega razpleta. Ob naši dobri in potrpežljivi igri so vse možnosti odprte. Naša primarna naloga bo, da ne prejmemo zadetka. Imamo pa na drugi strani kar nekaj nogometašev, ki so z eno potezo zmožni odločiti srečanje. Nismo vrgli puške v koruzo, saj verjamemo, da nam na koncu lahko uspe veliki met."

Tekma se bo začela ob 20.15, neposrednega televizijskega prenosa (menda) ne bo, zeleno-beli pa bodo oslabljeni, saj trener Rodolfo Vanoli ne bo mogel računati na kaznovanega Antonia Delameo Milnarja in poškodovane Nemanjo Mitrovića, Nika Kapuna, Nejca Vidmarja ter Roka Kronavetra. Aris Zarifović, ki je tekmo s Celjem zaradi bolečin v stegenski mišici sklenil po prvem polčasu, naj bi bil nared za nastop.

SPS/NKOlimpija.si