Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.07.2016 12:29:31
Deli članek:

Velikonja: Ne verjamem, da se nam lahko ponovi tako slab uvod

alesfevzer.com

Nogometaši ljubljanske Olimpije so že na Slovaškem, kjer jih v sredo ob 20.15 v Žilini čaka povratna tekma 2. predkroga lige prvakov proti Trenčinu. Slednji je na prvi tekmi v Stožicah slavil s 4:3, Slovakom pa je kazalo še precej bolje, saj so vodili že s 4:0. Kljub vsemu v ljubljanskem taboru verjamejo v napredovanje.

Trener Rodolfo Vanoli še vedno ne bo mogel računati na nekaj nosilcev igre, kot so Nejc Vidmar, Nemanja Mitrović, Nik Kapun in Rok Kronaveter, ga pa veseli dobra forma Etiena Velikonje.

"Znova bom poudaril, da bomo pravi takrat, ko se vrnejo vsi poškodovani igralci. V tem trenutku razpolagamo z zoženim igralskim kadrom, ki daje vse od sebe za zmago na vsaki tekmi. Tudi v Žilini bomo storili vse, kar je v naši moči, da se veselimo napredovanja v naslednji krog kvalifikacij za ligo prvakov. Zavedamo se, da nas čaka peklensko zahtevna preizkušnja proti moštvu, ki je že v Stožicah demonstriralo obrise sodobne nogometne igre z veliko teka, agresivnosti in zavidljive ravni tehnično-taktičnega znanja. Vendar imamo tudi mi svoje adute, ki jih bomo skušali udejanjiti na sredini povratni tekmi. Prepričan sem, da imamo lepe možnosti za skupno zmago," je za Olimpijino spletno stran dejal Vanoli.

Dodal je, da je Trenčin v rezultatski prednosti, Olimpija pa v psihološki zaradi vrnitve po visokem zaostanku z 0:4. "Če prvi dosežemo zadetek, je možno prav vse. V vsakem primeru pa bomo našo igro gradili na potrpežljivih napadih in čvrsti obrambi, ki je prvi pogoj za končni uspeh. Verjamem v to ekipo in igralce, ki jih imam na razpolago. Tolikokrat so že pokazali, da so iz pravega testa, zato sem prepričan, da v Žilini zagotovo ne bodo razočarali," je še povedal Vanoli.

www.alesfevzer.com

Etien Velikonja zaenkrat upravičuje naziv okrepitev in poudarja, da poraz na prvi tekmi ni zamajal samozavesti. "Prepričan sem, da bomo bistveno bolje krenili v povratni obračun, saj vemo, od kod pretijo največje nevarnosti. V Žilini nas namreč čaka povsem drugačna zgodba, kot je bila tista v Stožicah. Preprosto ne verjamem, da se nam lahko ponovi tako slab uvod v tekmo, obenem pa si želim, da bi se znali ustrezno odzvati na njihovo agresivno igro," je odločen strelec zmagovitega zadetka na sobotnem prvenstvenem obračunu s Celjem, ki verjame, da je moštvo Trenčina premagljivo z dvema zadetkoma razlike, kolikor Ljubljančani potrebujejo za uvrstitev v 3. krog kvalifikacij.

"Takoj po končani tekmi v Stožicah sem dejal, da verjamem v naš končni uspeh. To pa zato, ker ima Trenčin kar nekaj pomanjkljivosti v svoji igri, ki jih lahko ob ustrezni taktični pripravi izkoristimo v svoj prid. Še posebej sem vesel zaradi prvenstvene zmage proti Celju, ki je pokazala določen napredek v naši igri. Predvsem v fazi obrambe, ki je šepala v prvem polčasu na prvi tekmi. Vsi dobro vemo, da se v Evropi igra na rezultat, da je kakovostna moštvena izvedba pomembnejša od umetniškega vtisa, ki na dolgi rok ne prinaša pozitivnega rezultata. Verjamem v naše moštvo, ki ima dovolj kakovosti in znanja, da preskoči sicer visoko slovaško oviro," poudarja Velikonja.