Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
18.07.2016 11:30:03
Deli članek:

Mladi Ødegaard jabolko spora pri Realu

Madridski Real je v soboto začel s pripravami na novo sezono, že na uvodu pa je prišlo do prvih težav.

Po poročanju tamkajšnjih medijev, sta se v sporu znašla kar predsednik Reala Florentino Perez in trener Zinedine Zidane, "krivec" pa naj bi bil 17-letni norveški nogometaš Martin Ødegaard.

Slednji velja za enega največjih nogometnih talentov, toda pri drugi ekipi madridskega Reala se do zdaj ni ravno izkazal. 2,5 milijona vredna okrepitev ne kaže pričakovanega napredka, zaradi česar si niti ni zagotovil svojega mesta v prvi ekipi.

To pa očitno ne moti predsednika kluba Perez, ki je z mladim nogometašem sklenil dogovor, zaradi katerega mora sodelovati tudi na treningih prve ekipe. Tudi zaradi tega ga je moral trener Zidane vzeti s seboj na priprave v Kanado, čeprav se s tem sprva ni strinjal. To naj bi dal jasno vedeti tudi predsedniku, ki pa očitno ni popustil.

Ødegaard se je tako znašel med potniki za Montreal, kjer je skupaj s soigralci danes opravil že opravil prvi trening. Kot še navajajo španski mediji, Perez vidi v mladem nogometašu velik marketinški potencial na bogatem norveškem trgu. Zaradi tega dejstva se mu vsaj za zdaj še ni pripravljen odreči.