Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.07.2016 08:23:04
Deli članek:

Lahko drugoligaš res spelje odmevno okrepitev Liverpoolu?

vszi

Nogometni svet je morda končno izgubil kompas. Napovedovalo se je kar nekaj časa, toda zdaj smo morda zgornji trditvi bližje kot kdajkoli.

Da razložimo. Liverpool je imel dolgo časa oglednike na tekmah portugalske prve lige, kjer si v dresu Benfice kruh služi nadarjeni Brazilec Talisca. V zadnjih letih velja za enega najbolj talentiranih igralcev, poleg Renata Sanchesa pa se mu je obetal tudi velik prestop.

Liverpool je stegnil lovke po Brazilcu, toda vmes je posegel kar angleški drugoligaš Wolverhampton, ali krajše Wolves. Kitajski milijonarji na čelu z Robinom Lijem, ki si želijo prevzeti klub so namreč pripravljeni za Brazilca odšteti 25 milijonov evrov, česar Liverpool seveda ni pripravljen storiti. 

v

Vse bi se lahko izteklo dobro za Wolves tudi zaradi tega, ker papirje za nakup kluba Liju ureja Jorge Mendes. Da, agent, ki ima pod svojim okriljem tudi Andersona Talisco. Zdaj je le še vprašanje časa, da se zaradi silnih milijonov, ki se sučejo v angleškem nogometu, nogometaš odpove dresu Liverpoola in prestopi v drugoligaša. 

Kitajski denar pa več kot očitno prodira tudi v angleški nogomet.