Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.07.2016 22:05:59
Deli članek:

West Ham pripeljal turškega, Southampton danskega reprezentanta

Reuters

Turški reprezentant Gökhan Töre bo v novi sezoni igral v angleški premier ligi.

Kot posojeni član turškega prvaka Bešiktaša bo nosil dres West Hama, medtem ko bo dozdajšnji igralec münchenskega Bayerna Pierre-Emile Höjbjerg okrepil Southampton.

"Zelo sem vesel, da bom lahko igral za West Ham. Po televiziji sem gledal veliko njegovih tekem in prepričal sem se lahko, kako strastne navijače ima. Veselim se, da bom spet lahko igral pod vodstvom Slavena Bilića, ki je zame najboljši trener. On je bil eden glavnih razlogov, da sem se odločil za prihod. Zelo dobro me pozna in njemu res nisem mogel reči ne," je ob prihodu v London dejal 24-letni krilni napadalec.

Töre je bil v preteklosti član Bayerja iz Leverkusna, ruskega Rubina iz Kazana, prav tako pa se je dve leti kalil v mladinski vrsti Chelseaja. Angleži bodo za fanta odšteli tri milijone evrov, po koncu sezone pa lahko odkupijo njegovo pogodbo, kar jih bo stalo še nadaljnjih 12 milijonov.

Vrste nemškega prvaka Bayerna pa bo ob odškodnini 15 milijonov evrov zapustil danski up Pierre-Emile Höjbjerg, ki je bil v zadnji sezoni posojen Schalkeju, pred tem pa je šest mesecev nosil dres Augsburga.

Dvajsetletni danski reprezentančni vezist pri novem trenerju nemškega velikana Carlu Ancelottiju ne bi bil v ospredju, tako da bo, čeprav ima z Bavarci pogodbo do leta 2018, svojo nogometno pot nadaljeval v Southamptonu.