Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.07.2016 21:45:49
Deli članek:

Pelleju padla sekira v med

twitter

Graziano Pelle je na Euru opozoril nase tako zaradi dobrih kot slabih stvari.

Po dobrem bi si ga lahko zapomnili, ker je bil z dvema goloma najboljši strelec italijanske izbrane vrste. Toda precej bolj bo v spominu ostalo njegovo naduto obnašanje v četrtfinalu turnirja, ko je pri streljanju enajstmetrovk nemškemu vratarju Manuelu Neuerju najprej nakazal, da ga bo premagal s panenko, nato pa je povsem zgrešil gol.

Vendar se 30-letni napadalec, ki je zadnji dve leti branil barve Southamptona, zaradi tega verjetno prav nič ne sekira. Danes je namreč podpisal zelo donosno pogodbo s kitajskim prvoligašem Shandong Lunengom, ki ga vodi nemški strokovnjak Felix Magath.

vszi

Kitajci so Southamptonu za Italijana odšteli približno 15 milijonov evrov odškodnine. Še bolj pa je neverjeten znesek, ki naj bi ga Pelleju nakazali na račun za dveletno zvestobo. Po poročanju italijanske spletne strani Football Italia naj bi v tem času zaslužil kar 40 milijonov evrov.

Za Pelleja, ki je za Southampton v 81 nastopih zabil 30 golov, so se v minulih tednih zanimali še Juventus, Chelsea in Everton, toda slednji se po finančni plati pogodbe prav gotovo ne želijo meriti s Kitajci.