Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.06.2016 21:13:22
Deli članek:

Hummels: Zakaj sem zavrnil Manchester United

Reuters

Nemški osrednji branilec na letošnjem evropskem prvenstvu se je razgovoril o ponudbah, ki jih je imel s strani angleških in španskih klubov.

Navijači Manchester Uniteda pa naj ob tem malce pogledajo vstran. Ob morebitnem podpisu pogodbe z odličnim nekdanjim članom Borussie iz Dortmunda, bi takoj rešili večino težav v zadnji vrsti, toda Hummels bo od prihodnje sezone dalje igral za Bayern.

"Poglavitno so bile zame v igri samo španska, angleška in nemška lige. Le tam sem si predstavljal, da bi lahko igral, ampak na neki točki ni bilo niti enega angleškega kluba, ki bi imel popoln paket za moj prestop," je za ESPN poudaril Hummels.

"Celovit paket seveda pomeni, da zaigram za klub, ki me navdušuje, klub, ki se mu želim pridružiti, kjer so stvari urejene, tako kot morajo biti in kjer bi lahko zaigral v ligi prvakov," in tu potem pridejo v igro rdeči vragi, ki mu zadnjega niso mogli ponuditi. 

"Zaradi zadnjega razloga je takoj odpadel en morebitni klub in vsi veste, za kateri klub gre," je še namignil odlični osrednji branilec.

"S strani Arsenala je obstajalo zanimanje, a niso poslali ponudbe. Ista zgodba je bila s španskimi klubi, saj kljub kontaktu ni bilo prave opcije za prestop. Zato sem se odločil, da ostanem v Nemčiji," a ne pri Borussii, ampak pri njihovih tekmecih iz Bavarske. 

Za Bayern se je odločil, ker je zanj že igral v mladinskih letih, preden je pod vodstvom Jürgena Klinsmanna moral zapustiti Bavarsko, in ker zanj že igra jedro nemške reprezentance v obrambi. "Lahko rečem, da je veliko vlogo odigralo tudi partnerstvo z Jeromom (Boatengom, op. p.) in Manuelom (Neuerjem, op. p.). Ni bil edini razlog, je pa bil eden večjih, ki so pretehtali glede moje končne odločitve."

Kar je za Manchester United, Arsenal in nekaj španskih klubov velika izguba, je zagotovo velika prednost za Bayern, ki pod vodstvom Carla Ancelottija sestavlja močno ekipo za naskok na sam vrh Evrope, nemškega bi ob oslabitvi največjih rivalov morali imeti pod kontrolo.